.

keskiviikko 27. helmikuuta 2013

kukat kehykseen=)

Heippa=)Afrikkalaisia kukkia kokeilin minäkin virkata.Ohje löytyi helmikuun Talo ja Koti lehdestä.Kunhan vaan kokeilin,eikä ollut niin harmainta hajua,mihin ne käytän.
Ne kukat käytettiin sitten tähän.Nyt mun pöydältä löytyy virkattu valokuvakehys.Multa loppui tuo vihreä lanka.Tarkoitus oli virkata ensin vihreät kehykset sivuillekkin ja somistaa kehys sitten noilla pienemmillä kukilla.Siinä kohtaa tuli afrikkalaiset kukat apuun.Isot kukat peitti harmaan pohja kehyksen.
Vihreät virkatut ylä- ja ala kehykset laitoin nitojalla kiinni.Ja kukat taas kiinnittyi langan ja neulan avulla.No,olipahan niillekkin kukille käyttöä.
Tällä viikolla on kevät edennyt hurjaa vauhtia=)Olispa se ihanteellista,kun kerrankin lumet sulais kokonaan vaikka tulevan maaliskuun aikana.Toivossa on hyvä elää,
sanoo Nukakin=)Oon Nukan kanssa täysin samaa mieltä.Hyviä helmikuun loppupäiviä=)

lauantai 23. helmikuuta 2013

Kotitöppöset=)

Heippa!Neulon ja virkkaan kansiosta löysin ohjeen kotitöppösiin.Vaihtelua sukkien neulomiseen=)
Tässä minun valmiit kotitöppöset.Virkkasin ne harmaalla seitsemän veljestä langalla.Laitan suoraan ohjeesta kuvatun mallin teille,jos vaikka sinä innostut itsellesi niitä tekemään.
Kuvaa likkaamalla kuva suurenee ja teksti.
Valoisuuden vuoksi 2.krs:2 kjs,virkkaa 2 p jokaiseen edellisen kerroksen silmukkaan.
Sitten oletkin jo kukka osiossa=)
kukkamalli jatkuu tänne.
Joutuisasti valmistuu nämä tossut.Kannattaa kokeilla jalkaan pohjaa tehdessä,että koko on sopiva.Riippuu varmaan paljonkin langan paksuudestakin,kun ohjetta silmäilee.
Sitten vaan tossut jalkaan ja johan loppuu varpaitten paleleminen=)Nyt kaikki joukolla kotitossujen tekoon!Mukavaa lauantai iltaa=)

torstai 21. helmikuuta 2013

puput=)

May I present you,Matilda
and Loviisa.Uusimmat karvakaverit.Loman poikasella oli tarkoitus ommella pupu,mutta päädyinkin kokeilemaan pupuja virkkaamalla.
Matilda on reilusti pulleampi kuin Loviisa.Virkkaaminen aloitettiin alavartalosta yhtä putkea päähän asti.Pyllyn aluseen virkkasin pyöreän tekeleen.Korvat,kädet ja jalat on tietty virkattu erikseen.Ja kaikki osat saivat vanua täytteekseen.
Loviisa sai muotonsa päästä aloitetulla virkkaamisella.Paras homma alkoikin sitten,kun kaikki osat oli harsittu yhteen.Ilmeen muodostaminen silmillä ja nenällä.Vaatteiden virkkaus ja viimeisten silausten tekeminen.Osa osalta.
Näitä pupusia oli oikeinkin mukava tehdä.Pääsiäistä odotellessa=)Leikkisää ja lapsen mielisyyttä.
Raisalta olen saanut New Blog Love tunnustuksen.Kiitän vielä Raisaa=)Raisalla on blogi Villa Aurea,Taikatuulen tupa.Olen aika huono vastaanottamaan tunnustuksia ja jakamaan niitä.Nyt jätän tämän jakamatta eteenpäin.Mutta Raisalle vielä sydän terkkuja=)
Eipä sitten muuta kuin pupumaista viikonloppua.Pupujen valtakunnassa kaikki hyvin=)

sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Vanha=)

Heippa!Vanha matkalaukku vanhus on saapunut päämääräänsä.Monet,monet matkat on varmaan elämänsä aikana kulkenut.Höyryjunan tiiviissä tunnelmassa.Omistajansa hellässä huomassa.
Lukkokin laukusta löytyy,mutta avaimet on hukkuneet.Pala vanhaa ja sykähdyttävää tunnelmaa koskettaa mua nyt olkkarissa=)
Jos vanha kirjapino käy matkalaukun tyyliin,niin myös tämä 1920-luvulla kirjoitettu postikortti.Sen on Ermet kirjoittanut musteisella sulkakynällä,kenties, Herra Edvard Johanssonille.
Postikortissa Ermet kyselee kohteliammin,onko hänen hakemuksensa saapunut perille.Ettei nyt vaan ollut matkalla hukkunut.Toivottavasti oli saapunut perille.Aika sykähdyttävää kokea tälläistä vanhan ajan tunnelmaa ihan konkreettisesti.
Ja vanhan ajan tunnelmasta palaudutaan nyt todellisuuteen ja tähän päivään.Takkapuut oottaa noutajaansa ja ruokaakin pitäisi varmaan valmistaa.Hyvää sunnuntai päivää=)

perjantai 15. helmikuuta 2013

Ystävät=)

Heippa=)Sorminivelet vasemmasta kädestä halusi jo taukoa eilen illalla.Pakotus oli niin kova,että pakko oli neulominen lopettaa,vähäksi aikaa.
Harmaan erisävyt koukuttaa mua nyt neulomaan.Sukkia.
Ja ehkä jonkin sortin tossujakin voisi väliin virkkaamalla kokeilla.Mintulle teen nyt uudestaan sukat jalkoja lämmittämään.
Toista sukkaa saa jo jalkaan kokeilla,kun tulee leipomaan mango juustokakkua.Huippu mukava ilta siis tiedossa.Mangokakkua mutustellen=)
Ystävänpäivä on joka päivä.Hyvää ystävänpäivää blogiystäville ja hyvää viikonloppua=)

sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Sukka asiaa=)

Heippa taas ja hyvää sunnuntaita=)Mulla on varman helokkiöljy kapselit voidelleet sorminiveliä,kun nykyään pystyn kutomaan sukkiakin.Sukkien kutominen neulomalla on vielä opettelua ja kirjasta joudunkin seuraamaan tarkasti ohjeita.
Perussukkien kutominen ei hirveesti innosta,vaan ujutankin jonkin sortin kuviota tai erilaista neuletta varren pintaan.Mintun sukat saa helmineule kuviota,virkatun pitsikoristeen varren yläreunaan ja virkatut kukat varteen.
Oonkin nyt ajattelut keskittyä enemmän sukkien kutomiseen,jos vaikka ensi syksynä olis niin taitava kutoja jo,että voisi vaikka myyjäisissä niitä myydä.Haastellisinta mulle on tuo silmukoiden poimiminen kantalapun jälkeen(niin ettei jää isompia reikiä näkyviin)Ja kärkikavennus.Johtunee varmaan siitä,että neulon aika tiukkaa neuletta,jotenka silmukoiden yhteen neulominen on aika haasteellista.Silloin on kieli enemmän kuin keskellä suuta=)
Mutta uskon,että harjoitus tekee hyvää tässäkin asiassa.Eilen käytiin vanhempieni luona ja siellä ihastelin uudessa Novita lehdessä sukkia,mitkä oli aloitettu kärjestä kutomalla ja varsi oli tehty virkkaamalla pitsineuletta.Erilaisia sukkia tekemällä ei varmaan kyllästykkään niin helposti.

Laskiais sunnuntai on päällä.Lunta tulee taivaan täydeltä.Onneks armas on kotona ja tekee lumitöitä.Eilen oli aika tukkonen olo illalla,kun flunssan poikanen iski päälle.Sitruunateellä ja hunajalla ja levolla oon saanut pahimman olon pois.Pitäkää itsenne lämpiminä ja tapaillaan taasen=)

torstai 7. helmikuuta 2013

Viirit ja laput=)

Heippa=)Sukkelaan on viikko taasen hujahtanut.Armaalla on ollut vapaa viikko,jotenka oon saanut käyttää sen palveluksia sisustuspuolella.Punasta lankaa,kun oon täällä kotosalla etsiskellyt.En lankakorista,vaan sisustuksellisesti.Armaan omasta huoneesta siirrettiin telkkaritaso eteisestä katsottuna näkymättömälle seinustalle.
Mukisematta hyväksyi viirinauhan seinälle.(Aika vähällä käytöllä tämä huone on ollut.)Kannettava tietokone sai myös pienemmän pöydän alleen.Ja R-u-m-a  kaiutin on piilossa enkelikuvan takana.Oon ajatellut päällystää ne(kaiuttimet) vaalealla,jollakin.
Tuunaushuone sai uuden lampun ja kangaspäällysteen siihen.Iltahämärissä  mä saan tuunailla vaaleanpunaisen loisteen valossa=)
Keittiöön laiton viirien tilalle paperista ja kankaasta tehdyn tekstiviritelmän.Villa
Rose=)
Aina löytyy jotain tuunattavaa=)Ja siitäkös minä tykkään.Oon huomannut olevani onnellisessa olotilassa tuunatessani=käsillä tekeminen tuottaa suunnatonta iloa ja mielihyvää.
Jatketaan vaan tuunailuja ja palataan=)Ja hyvää viikonloppua!

sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Haussa vanhan

ajan tunnelma helmikuussakin.Hyvää uutta kuukautta ja kiitän viesteistä tei ystävällisiä ihmisiä=)Tällä viikolla en ole löytänyt oikein aikaa bloggailuun.Pikapyrähdyksiä,mutta jospa tänään taas löytyy aikaa tähänkin.
Vanhan ajan tunnelma on minulla sydäntä lähellä.Sitä haen tänne meidän kotikoloon.Lampun tuunasin vanhalla käsin virkatulla pitsillä.Pitsi lampun reunukseen löytyi vanhasta tyynyliinasta.
Sanoisin,että äärettömän kaunista virkattua pitsiä.Kuka lie on joskus tuon virkannut.Siitäpä sai lamppu ripauksen vanhaa tunnelmaa.
Sisustuslehdestä inspiroituneena ruuvasin meijän kuivauskaapin ovet irti.Hyllyille yritin asetella kaikki silmää hivelevät astiat.
Ja hyllyn reunat sai taas virkattua pitsiä yllensä.Ripaus maalaiskeittiön tunnelmaa tuli roimasti.Valoisuutta ja avaruutta myös,avohyllyillä.Ruma tiskialtaan tulppakin piiloutuu somasti tuonne pikkuruisen kakkuvuoan alle.
Alakaappien ovet on irronneet jo aikaa sitten.Oviverhojen vaihtokin jo piristää ilmettä kerta laakista.Ja astioitten siirtelu paikasta a paikkaan ö ja takaisin paikkaan a.
Semmostahan se on himosisustajan elämä.Mutta tänään aion pitää itseäni enemmän paikassa a ja huilata ensi viikolle.Leppoisaa päivää ja tapaamisiin=)